Založ si blog

Dlžoby, úvery a exekúcie

Chýbajú vám peniaze? Zlyháva predaj, alebo máte z predaja nízky zisk?

Zvažujete, čo máte spraviť v tejto neľahkej situácii. Akýkoľvek ďalší krok, ktorý by ste chceli spraviť vedie k ďalším výdavkom. Banka vám odmieta požičať. Vaša budúcnosť sa vám zdá nejasná.

Dlhy firiem v dnešnej dobe niesú výnimkou. Naopak stali sa akýmsi pravidlom u väčšiny firiem. Leasingy, hypotéky na budovy, úvery na stroje a debetné účty. Väčšina firiem presne vie, čo to znamená. Dúfajú, že raz príde priaznivé obdobie, kedy všetko splatia. Iní už dúfať prestali a snažia sa zarobiť aspoň na tie splátky.

Ako z toho von?

Máte len jedno riešenie, ako získať peniaze. Tým je okamžitý predaj služieb alebo vášho tovaru. V tomto kroku nezáleží akým spôsobom ste sa dostali do mínusu. Jedine čo okamžite potrebujete spraviť je zvýšiť predaj. K tomu aby ste viac predávali nemusíte znižovať ceny. Radšej zvýšte kvantitu oslovených zákazníkov. Že to stojí peniaze? Môžete spolupracovať s firmami na barter. Buďte vynaliezavý a hlavne predávajte.

V druhom kroku zistite, ako ste sa do súčasného stavu dostali a spravte opatrenia, ktoré v budúcnosti tomuto stavu zabránia. Inak budete čoskoro pozicka_dlhsmerovať do ďalšieho prepadu.

Vytvorte si zásady rozdelenia financií tak, aby ste tvorili rezervy. O tom je dobrá kniha s názvom „Najbohatší muž v babylóne“. Nemusíte si ju kupovať. Kľudne si ju požičajte v knižnici, alebo od známych. Kniha poskytuje cenné informácie, aby vo vašom podnikaní nedochádzalo k tak veľkým výkyvom nedostatku. Naučíte sa šetriť peniaze a rozložiť ich na dlhšie obdobie. Ak si myslíte, že šetrenie je už dnes prežitkom, ktorý nie je pre vás, zakrátko sa môžete stať, že okolnosti vás doslova prinútia zmeniť návyky. Dostávať sa z toho môže však byť namáhavejšie. Od dnešného dňa používajte zásadu „Už žiadna ďalšia pôžička“.

 

Zdroj: Odkúpenie – Spoločnosti | SK

 

Do obchodného registra už musíte zapísať aj rodné číslo

23.03.2021

Povinnosti sa pre spoločnosti opäť menia. Dnes je už potrebné do obchodného registra zapísať aj ďalšie údaje. Zbystriť pozornosť musia spoločnosti, ktoré sa do registra zapísali do 30.septembra 2020. Prinášame vám prehľad toho, čo sa mení a dokedy je potrebné, pripraviť sa na zmeny. Čo sa vlastne mení? Doteraz sa pri spoločníkoch, či iných ľuďom, ktorí [...]

Dočasná ochrana podnikateľov od 01. 01. 2021 – stručný sprievodca

08.03.2021

Rok 2020 znamenal ťažké obdobie pre mnohých podnikateľov. Práve z toho dôvodu prišlo Ministerstvo spravodlivosti Slovenskej republiky s návrhom nového zákona, ktorého úlohou je pomôcť podnikateľom prekonať náročné obdobie ťahajúce sa i do nasledujúceho roka. Nový zákon č. 421/2020 Z. z bol schválený 8.12. 2020. Dočasná ochrana podnikateľov od 1.1. 2021 má [...]

Ukončenie podnikania: Riešením je malý konkurz

08.02.2021

Podnikatelia v týchto dňoch zažívajú mimoriadne ťažké časy a do ekonomických ťažkostí ich dostala nepriaznivá situácia. V niektorých segmentoch je doslova nemožné vyvíjať podnikateľskú činnosť. Za všetko môže pandemická situácia a nutné epidemiologické opatrenia. Preto sú viacerí ľudia nútení, ukončiť svoje podnikanie. Ak je to aj váš prípad, [...]

Medveď

Vlani 14, tento rok už 10. Stretnutie s medveďom môže mať fatálne následky. Ale čo stretnutie s diviakom?

20.04.2024 15:49

Medveď reaguje útokom alebo agresívnym prístupom častejšie voči ľuďom, ktorí sú pri stretnutiach aktívni.

Krádeže áut USA - 2016

Zo závodu ukradli a predali súčiastky za trištvrte milióna eur, polícia obvinila šesť páchateľov

20.04.2024 15:18

V prípade preukázania viny hrozí obvineným trest odňatia slobody na desať až pätnásť rokov.

Baerbock, Netanjahu

Hádka kvôli Gaze? Nie sme ako nacisti, nahneval sa Netanjahu na nemeckú ministerku

20.04.2024 14:00

Počas návštevy nemeckej šéfky diplomacie Annaleny Baerbockovej v Tel Avive došlo k ostrej výmene názorov medzi ňou a izraelským premiérom, ktorý poprel, že by ľudia v Pásme Gazy hladovali.

Peter Pellegrini

Ctite si zmluvu, odkázal Dankovi Raši: Problémom je, že sa vidí ako nástupca Pellegriniho. Majerský počul hlasy o konci Dolinkovej

20.04.2024 13:07, aktualizované: 15:06

Milan Majerský predpokladá, že poslanci KDH zahlasujú za zvolenie súčasného ministra Richarda Rašiho do funkcie predsedu parlamentu.

spolocnostsk

Odkúpenie a likvidácie spoločností | slovensko - český blog | firma a spoločnosť | Pravda.sk

Štatistiky blogu

Počet článkov: 10
Celková čítanosť: 24270x
Priemerná čítanosť článkov: 2427x

Autor blogu